Guldhunden Arena

Om oss

Vi hamnade i Kalmar för ungefär 25 år sedan. Därför att vi fick förmånen att överta den vackra och anrika gården Ryssbylund. På denna gård fanns, när vi tillträdde, en mjölkkobesättning med c:a 120 kor. Vi fortsatte att driva jord- och skogsbruk med mjölkkor som huvudnäring. 1993 byggdes den nya ladugården och mjölkkobesättningen kunde utökas till c:a 250 kor.

År 2010 bestämde vi oss för att sluta med mjölkkor. Vi hittade en köpare till alla korna och den 20 augusti 2012 flyttade de. Då kunde vi påbörja den stora förvandlingen från mjölkstall till hundarena. 100 dagar senare var det dags för invigning av Smålands första hundarena.

Den 1 december 2012 blev en härlig dag. Ungefär 150 personer kom för att titta och gratulera. Vänner från Kalmar Brukshundklubb hade satt ihop ett program, som innehöll många olika moment av hundträning. Därefter har allt rullat på. Gensvaret från många olika sorters hundägare har varit stort och positivt. Vi är så nöjda över alla timmar som bokas. Helt över förväntan. Dessutom verkar alla så nöjda, tacksamma och glada. Det är kul att träffa så många positiva och trevliga hundägare!

I april 2013 blev Guldhunden Arena utsedd till Årets Landsbygdsinnovation i Kalmar län. Länsstyrelsens motivering lyder: "Nu blir det träning av - från mjölkstall till hundarena. Ryssbylunds gård bestämde sig för att sluta med mjölkproduktion och en idé väcktes om en inomhusarena för hundträning. De 250 korna flyttade ut och 100 dagar senare var det dags för invigning av Guldhunden Arena. Hundarna kan nu träna i en uppvärmd inomhusarena med konstgräs."

En jury tar fram de tre bästa inom varje kategori från hela landet. Av dessa koras en vinnare i varje kategori vid Landsbygdsgalan den 26 november. Vi är mycket glada och stolta över att få chans att delta med vår idé!

Den 20 mars fick Guldhunden Arena utmärkelsen småföretagarnas favorit i Kalmar 2014. Kvalificerade sig därigenom vidare till en spännande riksfinal i Stockholm.

Vi som bor på gården är Fredrik Terling. Utbildad lantmästare och har arbetat med jordbruk i hela sitt liv. När han får tid över är han gärna i den egna skogen och jagar. Annars hänger han gärna på Guldfågeln arena och hejar på vårt lokala fotbollslag Kalmar FF.

Eva Terling, är förstås gift med Fredrik. Utbildad sjuksköterka, men har jobbat med administration på Ryssbylunds gård de senaste 20 åren. Gillar att gå långa promenader i skogen med hundarna. Har tränat och tävlat lydnad och bruks,  med rottwielertiken Lisbeth. 2013 införskaffades en jaktlabrador från kennel Searover, som kallas för Toke. Han tränas för fullt för jaktprov och lydnad.

Utflyttade till Stockholm är de båda döttrarna Louise och Charlotte Terling. Även de gillar hundar, förstås.

Information och bilder

Toke i vassen

Eva med rottistiken Lisbeth

Hunden Lisbeth under invigningen

Lisbeth inviger arenan 2012-12-01

Steg för steg gjordes byggnaden om från ladugård till hundträningsarena. Läs om hur hela arenabygget gick till.


 

| © 2011-2017 Guldhunden Arena | guldhundenarena@gmail.com | 070-791 23 60 | bg-nummer 793-0860 |

Webbplatsen skapad av Anja Kalin